De Geert Koevoets-bokaal
Sinds 2002 wordt er gestreden om de Geert Koevoets-bokaal. Dit is een onderlinge wedstrijd tussen verschillende Lotuskringen uit West-Brabant en Zeeland.
Jaarlijks wordt om toerbeurt een wedstrijd georganiseerd, waarbij grimeren en acteren worden beoordeeld, maar waar ook ludieke spelen deel van uitmaken. Het is een gezellig samenzijn van kringen uit de omgeving om elkaar beter te leren kennen.
De Geert Koevoets-bokaal is vernoemd naar een van de oud-leden van kring 'West-Brabant'. Geert heeft jarenlang een prominente rol gespeeld binnen deze kring. Onderstaand artikel uit BN/DeStem van 4 juni 2002, kort voor zijn dood, beschrijft heel goed de betrokenheid die Geert had bij Lotus en de tomeloze inzet die hij jarenlang heeft getoond. Met het heengaan van Geert missen we een zeer betrokken en gemotiveerd Lotuslid. Via de jaarlijkse wedstrijd om de naar hem vernoemde bokaal blijven we hem herinneren.
Onderstaand artikel is uit BN/DeStem van 4 juni 2002
Ongeneeslijk zieke Geert Koevoets geniet van de herinneringen
'Ik voel me sterker door Lotus-achtergrond'
ROOSENDAAL - Als Lotus-man heeft hij ontelbare keren voor ongevalslachtoffer en zieke gespeeld. Van Hilversum tot Maastricht kenden artsen, verplegers en ehbo-mensen Geert Koevoets . Als de man uit Roosendaal die zo fantastisch opging in zijn rol van gewonde, demente of blinde.
Foto Thom van Amsterdam

Iets leuk vinden om te doen is één, maar er ook nog eens in uitblinken is vers twee. En juist dat laatste is voor de Lotus-kring West-Brabant reden geweest een wedstrijd naar Geert Koevoets te noemen. Woensdag strijden er in Fidei et Arti in Oudenbosch zo'n tachtig vrijwillige Lotus-acteurs uit Brabant en Zeeland om de Geert Koevoets -bokaal. De bedoeling is zo'n wedstrijd voortaan elk jaar te organiseren. Voorzitter en kringleider Carla Sperling uit Bergen op Zoom: ”Geert is sinds 1970 de grote gangmaker van Lotus West-Brabant. Een Lotus-man in hart en nieren, een stimulerend figuur. Hij liet het nooit bij grimeren alleen, hij sleepte tassen vol met kleren mee om verschillende typjes uit te beelden. Da's Geert. Op en top.” En Geert vindt het 'een hele eer' dat er een bokaal naar hem vernoemd is. ”Ja, dat betekent dat je op dit terrein wat weggezet hebt. En dat de mensen je misschien niet vergeten. Alleen jammer dat ik die trofee niet kan uitreiken. Het gaat niet goed met me, soms heb ik veel pijn. Door mijn Lotus-achtergrond kan ik die verdragen. Beter dan anderen denk ik.” ”Als ik bijvoorbeeld in het ziekenhuis ben en ze zijn met een infuus bezig, denk ik 'die arm hoort niet bij mij' en dan voel ik de pijn minder. Je kunt meer hebben, met Lotus heb je een soort basis voor het afzien.”
Maar eigenlijk wil Geert het daar helemaal niet over hebben. ”Ik heb altijd veel gelachen als ik ergens was voor Lotus. Vroeger met die ijzeren spalken bijvoorbeeld. Vroeg een collega-slachtoffer: 'Doet het nog zeer, Geert?' Zei ik: 'Nou hebben ze m'n been in een vogelkooike gestopt, maar 't ellep nie'. Ha, ik hield me nogal eens van de domme, vond ik prachtig. Of ik bedacht dat ik blind was, kroop ik na een zogenaamd auto-ongeval over de grond rond. En dan maar afwachten of die hulpverleners dat in de gaten hadden.” Tips voor wie in aanmerking wil komen voor de Geert Koevoets-bokaal heeft de naamgever wel: ”Bereid je goed voor zodat de verwonding bij de situatie past. Grime, ongeval en acteerspel moeten bij elkaar passen. En hou het acteren natuurlijk, schreeuw als volwassene niet knoerhard als je alleen schaafwonden hebt. Da's overdreven.”